Published On: 17 de novembre de 2022|Categories: Formació, Xerrada|

Xerrada sobre “Fotografia i mòbil” als alumnes de Batxillerat que cursen l’assignatura de Llenguatge Visual, al Col·legi Amor de Dios de Barcelona

El passat dijous 10 de novembre, en Josep Lluís Soucheiron i en Francesc Soldevila, van anar a donar una xerrada que portava el títol de “Fotografia i mòbil” a alumnes de Batxillerat que cursen l’assignatura de Llenguatge Visual, al Col·legi Amor de Dios de Barcelona.

Aquesta acció s’emmarca dins de les accions que l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya està fent per obrir la nostra Entitat a la ciutat i compartir els coneixements fotogràfics amb persones interessades en aprendre sobre el tema.

En Francesc ens comenta que la Núria Paneque, professora de l’assignatura, va contactar amb nosaltres i ens va donar unes pinzellades sobre el contingut de la xerrada. Així doncs vam determinar que necessitàvem unes dues hores i la Nuria va programar la sessió dins del calendari curricular de la setmana. En Josep Lluís va preparar una presentació amb els continguts complementaris a les nostres explicacions.

Quan vam arribar, la Núria ens va informar que la classes estava composta per trenta-dos nois i noies de disset anys. Això ens va fer plantejar la sessió d’una manera molt interactiva i amb la voluntat de que hi participessin activament, d’aquesta manera captaríem la seva atenció.

Vam anar combinant els passi de diapositives amb comentaris i aportacions nostres, procurant fer preguntes obertes perquè participessin.
Els conceptes tractats van anar des de l’estructura de les càmeres dels mòbils fins a regles de composició fotogràfica amb exemples dels casos més destacats.
Van anar sorgint preguntes relatives a molts temes, fins i tot el tema dels “influencers” i de les fotos que actualment es fan amb els mòbils i es comparteixen a les xarxes.

Nosaltres vam procurar que reflexionessin sobre el fet de captar imatges d’una manera inconscient i precipitada, en contrapunt al fer d’observar les imatges i pensar què volem dir amb aquestes imatges.

El tems va passar ràpidament i sense adonar-nos vam arribar al final de la classe.
A la sortida vam comentar amb la Núria que havíem gaudit molt amb els joves i que era molt important despertar el seu sentit crític i encoratjar-los a explicar històries creatives amb les seves imatges.

Amb el Josep Lluís també vam comentar la importància de compartir coneixement amb gent jove.
Repetirem aquesta experiència amb altres centres i convidem a socis i sòcies que s’hi vulguin afegir. Una experiència molt enriquidora.
Ja us anirem explicant.
Fins aviat.

Francesc Soldevila
AFC- Vocalia de Cultura

Foto: Francesc Soldevila

Foto: Francesc Soldevila

Més entrades

Més entrades