Published On: 6 de març de 2021|Categories: Exposicions|

Barcelona Fotògrafes

Ajuntament de Barcelona

Del 06/03/21 al 06/06/21

L’ajuntament de Barcelona organitza una exposició a la plaça comercial davant del Born CCM, d’una setantena de fotografies de Barcelona realitzades per dones. Aquesta exposició està distribuïda en tres blocs: Primerament es mostren imatges de la Barcelona dels anys 30 realitzades per dones, arribades casa nostra procedents de països europeus fugint dels nazis, parlem de fotògrafes com Margaret Michaelis, Dora Maar, Gerda Taro, Kati HornaAnna Maria Martínez Sagi, aquesta última que actua com a corresponsal de guerra en el front d’Aragó.

En un segon bloc ens endinsem de ple en l’època franquista, en el qual les fotògrafes es reunien per realitzar cursets, relacionar-se, crear espais de debat i un grup que va destacar en aquell moment foul grup femení de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya del qual van sortir dones com: Carme Garcia, Montserrat Vidal-Barraquer Flaquer, Milagros Caturla, Rosa Szücs i Rosario Martínez Rochina de les que avui poden admirar els seus treballs.

El tercer bloc on aquí ja ens endinsem a la dècada dels 70, les fotògrafes ja comencen a treballar per als mitjans de comunicació. Noms més coneguts com Colita, Pilar Aymerich, Guillermina Puig, Anna Turbau, Anna Boyé, Marta Povo, Marta Sentís, Pilar Villarrazo, Consuelo Bautista i Silvia T. Colmenero ens sumergeixen en la vida quotidiana d’una Barcelona que comença a viure’s més intensament.

Us volem recordar tota l’obra de Rosa Szücs la té en dipòsit l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya i que es troba guardada al MNAC en aquests moments.

Aquesta exposició la podreu visitar fins el 06/06/2021

Per a més informació visiteu la web de barcelona.cat

Rosa Szücs del Olmo. La mare fotògrafa, c. 1960
Museu Nacional d’Art de Catalunya. Dipòsit de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya
© L’autora o els seus hereus

Més entrades

Més entrades