Llei i ètica a la fotografia

La “Ley Orgánica 1/1982, de 5 de mayo, de protección civil del derecho al honor, a la intimidad personal y familiar y a la propia imagen” estableix uns límits molt estrictes amb relació a les fotos que es poden fer quan en elles surten persones, fins al punt que una lectura superficial semblaria indicar que només es poden fotografiar persones si es compta amb la seva autorització prèvia, encara que després la mateixa llei introdueix matisacions que poden interpretar-se de diverses maneres.

En qualsevol cas, fer fotos al carrer i publicar-les, especialment quan en elles surt gent que no té una presència merament accessòria i que es pot identificar, pot provocar un cert neguit.

És per aquesta raó que el David Escobosa, un fotògraf amb experiència en aquest camp, ens farà una xerrada on ens explicarà què diu la llei i, el que és més important, com caldria interpretar-la. En aquesta xerrada també ens parlarà de l’ètica a la fotografia, perquè cal distingir entre fotos que no es poden fer i fotos que potser no s’haurien de fer, encara que aquí no hi hagi unes fronteres ben definides.

Aquesta xerrada es farà el dilluns 9 de maig, a les 19 h, via Zoom; és gratuïta, oberta a tots els socis de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya i no cal inscripció.

A continuació pots veure una breu informació del contingut de la xerrada i de l’experiència del David Escobosa.

David Escobosa Cámara

Fotògraf professional en els camps de la fotografia social i la fotografia documental. Formador de fotografia des de fa 10 anys, actualment en el casal de Cultura de Montornès del Vallès i la associació RELLA.

Temari xerrada llei i ètica a la fotografia.

– El marc legal
– L’ètica a la fotografia
– El límit i les línies vermelles

En aquesta xerrada abordarem les lleis que regulen la pràctica de la fotografia i els seus límits ètics amb un debat obert i plural.

09/05/2022
19:00 — 21:10 (2h 10')

Activitat Online

David Escobosa