Benvinguts a Pakistan

J.Blanch. Desembre 2021

El meu últim gran viatge ha estat al Pakistan, un país que als visitants potencials sovint els inquieta la seva suposada anarquia i inestabilitat política, no ho negaré, a mi també em va inquietar. Però també és un país amb molt a oferir, des d’algunes de les muntanyes més altes i espectaculars del món fins als diferents monuments i construccions, molts d’ells Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, a més de la seva riquesa cultural i social.

És merescuda aquesta fama de país conflictiu? Sí i no. Els mitjans de comunicació sovint només ens mostren la cara més crua de la societat, però no tot és fanatisme i terrorisme. Per experiència, només es tracta de saber, com a totes les regions d’aquest món, on podem estar i on no. Només cal una mica d’interès i d’informació per conèixer la idiosincràsia i els costums d’un poble (normes socials, costum, religió…) per poder moure’s amb facilitat i submergir-se pels basars, carrers i mercats.

Però el més important del Pakistan és la gent. Encara que tradicionalistes, els pakistanesos són acollidors i hospitalaris per naturalesa, i reben els pocs visitants amb genuí entusiasme i interès. Els que vagin més enllà dels titulars i dediquin temps a explorar penso que acabaran situant el Pakistan entre els seus destins a visitar.

02/03/2022
18:00 — 20:00 (2h)

Híbrida: Presencial i Online

Toni Torres i Manel Mataró