TORNEM AL CLUB DE POLO!

DATA: diumenge 20 de febrer 2022
HORA: 10:00h
PREU: GRATUÏT
PUNT DE TROBADA: entrada de les instal·lacions. Avda Dr. Marañón, 19-31, Barcelona
COM ARRIBAR-HI: Metro línia 3, estació Zona Universitària
Bus: 7, 33, V1, H-6, 113.

Activitat exclusiva per a associats. Si vols formar part de la nostra entitat aquí  t’informem!

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:

La sortida fotogràfica del passat mes de novembre al Club de Polo de Barcelona ens va permetre gaudir del Concurs Nacional de Salt a Cavall. Va ser una experiència ben innovadora de la que vam tornar amb bon grapat d’imatges esportives difícils d’aconseguir per la seva singularitat.

Del resultat d’aquella sortida i fruit de les bones relacions establertes amb la directiva del Club de Polo, se’ns ofereix la possibilitat d’assistir a algunes de les seves activitats esportives de la temporada actual.

Per començar, estem convidats al pròxim esdeveniment de la seva secció “Doma a cavall” que es portarà a terme el diumenge dia 20 de febrer. No ens ho podem perdre!

L’activitat és gratuïta i no requereix inscripció. Ens trobarem a les 10:00 del matí a la porta de les instal·lacions.

La Doma, què és?

La Viquipèdia ens diu que “La doma (en francès i anglès dressage) és l’art d’ensenyar a un cavall a ser dòcil, equilibrat i obedient. La doma clàssica és una disciplina hípica basada en l’execució d’un conjunt de represes per a demostrar la preparació del concursant i la franquesa, la submissió, l’equilibri i l’elegància del cavall.
El treball bàsic de doma comprèn restricció i extinció (allargar i arronsar el traç) en el pas, trot i galop i moviments laterals com la doble trepitjada, en la qual el cavall es mou cap endavant i cap a un costat de manera simultània.
Com a conseqüència, el cavall es torna tranquil, elàstic, àgil i flexible, però també confiat, atent i decidit, de manera que arriba a constituir un conjunt perfecte amb el seu genet. Les proves de Doma consisteixen en la realització de diferents exercicis sobre el quadrilong que són valorats per diferents jutges.
Aquestes qualitats es manifesten per la franquesa i la regularitat en els aires, l’harmonia, lleugeresa i facilitat de moviments, la impulsió i l’equilibri, i la submissió a l’embocadura sense tensió ni resistència. El cavall fa així la impressió de transportar-se per si mateix.
La doma es pot utilitzar com a ensinistrament per a altres disciplines, com les competicions i els concursos. L’Escola Espanyola d’Equitació de Viena, fundada el 1572, és el centre mundial més famós d’exhibició de doma.”

T’hi apuntes a aquesta sortida? 

NO REQUEREIX INSCRIPCIÓ

Josep Soler

20/02/2022
10:00 — 12:00 (2h)

Real Club de Polo