DATA: DIMARTS, 14 DE MAIG
HORA: 11:00 h.
PREU: 12,00€ per persona
PUNT DE TROBADA: a la porta de la Casa Rocamora, carrer Ballester, 12

COM ARRIBAR-HI:
Metro L3 Lesseps Ferrocarril L7 Pàdua
Bus H6 Mitre–Saragossa, 131 Saragossa–Rda. General Mitre

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

La casa d’un col·leccionista

La Casa Rocamora és un palauet isabelí de la segona meitat del segle XIX situat al barri del Putxet. Manuel Rocamora va adquirir l’edifici per convertir-lo en la seva residència; hi va viure fins a la seva mort, l’any 1976. La casa conserva l’aspecte original, distribuïda en dos pisos, unes golfes i un jardí. A l’interior de la casa de Rocamora, col·leccionista incansable, hi podem trobar més de vint col·leccions de ceràmica, pintura, escultura, indumentària, mascarons de proa, autòmats…

Manuel Rocamora pertanyia a una família de l’alta burgesia catalana. El seu pare va heretar la indústria familiar de producció d’espelmes de seu i sabons, d’on va sorgir la fortuna familiar. La seva mare el va introduir en el món de l’art i el col·leccionisme, i va fer que l’acompanyés als museus; guardava, per exemple, una peça de la seva indumentària de cada temporada, o sufragava les excavacions arqueològiques de Sitges i Eivissa.

Va néixer el 2 d’abril del 1892 en una família de quatre germans i va estudiar Belles Arts a l’escola Llotja de Barcelona. Des de molt jove es va aficionar al col·leccionisme, i es va iniciar en la ceràmica. El fet que la seva mare guardés una peça d’indumentària de cada temporada va facilitar que la seva passió se centrés en el col·leccionisme d’indumentària: en va reunir més de 4.000 peces, entre vestits, sabates, mitges,
guants, etc., peces que va acabar donant a la ciutat de Barcelona amb la creació del Museu d’Indumentària – Col·lecció Rocamora, ubicat al Palau del Marquès de Llió, del carrer de Montcada. Actualment, la col·lecció es troba en el Museu del Disseny de Barcelona.

Què visitarem?

Visitarem l’interior de la Casa Rocamora i els seus jardins. Podrem veure més de vint col·leccions de pintura, ceràmica, indumentària, mascarons de proa i reclams publicitaris.
Per aquesta sortida fotogràfica, els objectius més indicats seran els més versàtils que ens permetin captar tant els interiors, com el jardí (gran angular) i els petits detalls de les col·leccions de la casa. Un zoom mitjà seria el més recomanable.

Desitgem que aquesta proposta sigui del vostre gust. Us hi esperem!

INSCRIPCIÓ I PAGAMENT ONLINE

14/05/2024
11:00 — 13:00 (2h)

12, a la porta de la Casa Rocamora, carrer Ballester

Grup de Cultura