SORTIDA FOTOGRÀFICA:  PLAÇA DE BRAUS MONUMENTAL de Barna

CALENDARI I HORARI

DATA:  DIMARTS, 2 DE JULIOL

HORA:   10:00 h.

PREU:   8,00  Euros per persona

PUNT DE TROBADAa la porta de l´entrada de la Monumental, Gran Via

INSCRIPCIONS I PAGAMENT: ONLINE

COM ARRIBAR-HI: 

Metro L-5 Blava  baixa a Sagrada Familia i L-2  Lila només va de Badalona a  Sagrada Familia

Bus Tots el que van per Gran Via

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT

Plaça de Braus Monumental de Barcelona, també coneguda simplement com La Monumental, és una plaça de braus situada a la ciutat de Barcelona, Catalunya, Espanya. Va ser inaugurada el 1914 sota el nom d’“El Sport” i aviat es va expandir i va rebre el seu nom actual el 1916. Situada a la confluència de la Gran Via i el Carrer Marina (Marina Street) al districte de l’Eixample, La Monumental té una capacitat de 19.582 localitats distribuïdes en 26 files de tendits, palcs i graderies al primer pis, així com una galeria superior que envolta l’edifici. Al llarg de la seva història, La Monumental va ser considerada una de les tres places més prestigioses d’Espanya juntament amb la Plaça de Las Ventas de Madrid i la Maestranza de Sevilla.

No obstant això, el 2011, es van celebrar les últimes corrides de braus a Catalunya a causa d’una prohibició posteriorment declarada inconstitucional. Tot i que la prohibició es va revocar el 2016, no s’han realitzat més corrides de braus a La Monumental des d’aleshores. Actualment, la plaça s’utilitza per a esdeveniments esportius, musicals i circenses. L’edifici original va ser construït en estil noucentista per Manuel Joaquim Raspall i Mayol, i l’expansió posterior es va realitzar sota la direcció d’Ignasi Mas i Morell i Domènec Sugrañes i Gras, donant lloc a la seva façana actual, fortament influïda per l’arquitectura Mudèjar i Bizantina .

La Plaça Monumental de Barcelona, també coneguda simplement com La Monumental, és un impressionant edifici que ocupa una illa a la Gran Via de les Corts Catalanes, entre els carrers Marina, Diputació i Lepant, al barri de Fort Pienc a Barcelona. Aquesta plaça de bous està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local. Permet-me descriure’t alguns detalls interessants sobre la seva arquitectura:

  • Estil arquitectònic: La Monumental combina elements del neomudèjar i el bizantí. El neomudèjar, relacionat principalment amb construccions d’oci com les places de bous, va influir en el seu disseny.
  • Distribució: Amb un aforament de 19.582 localitats, presenta una planta circular amb un espai central per a l’arena, l’escenari principal dels esdeveniments taurins. Al voltant de l’arena, s’estén una graderia radial amb dues parts ben diferenciades: una més propera a l’aire lliure i una altra més elevada coberta per una estructura en voladís que forma una galeria corbada.
  • Façanes: Les façanes, tot i ser unitàries, presenten un major èmfasi decoratiu a la Gran Via i al carrer Marina. L’ús de maó vist i ceràmica blava i blanca crea un efecte visual únic. Les vuit torres quadrades a l’exterior alberguen les escales que condueixen als seients superiors de la graderia.
  • Coberta: El sostre té dues vessants i està decorat amb elements ceràmics. Una cúpula de 27 metres d’altura, situada a la zona de restauració, és un dels trets distintius .

En resum, la Monumental és un testimoni arquitectònic que combina tradició i modernitat, i ha estat escenari no només d’esdeveniments taurins, sinó també de concerts, espectacles circenses i actes polítics.

Desitgem que aquesta proposta sigui del vostre gust. T’hi esperem!

Fotos: fons internet

02/07/2024
10:00 — 12:00 (2h)

PLAÇA DE BRAUS MONUMENTAL BCN

Grup de Cultura