CELEBRACIÓ DE L’ANY NOU XINÈS – Passeig Lluís Companys / Arc de Triomf

A la passada reunió del grup, es va acordar que la pròxima sortida fotogràfica seria dissabte dia 3 de febrer.

El punt de reunió s’ha assenyalat just a sota de l’Arc de Triomf, al passeig de Lluís Companys, a les 9.30 hores.

L’activitat tindrà per objecte plasmar fotogràficament l’ambient, vestuari, costums, activitats culturals i lúdiques, gastronòmiques i de tota mena que se celebrin en el marc de l’Any Nou Lunar a Barcelona, el nou Any Xinès, i participar de la seva festivitat en un dels molts actes que tenen motiu a la ciutat per donar la benvinguda a l’Any del Drac, aquesta vegada de Fusta.

Al modus vivendi xinès el drac roman al llarg dels segles com a símbol de saviesa, amabilitat, harmonia i prosperitat, malgrat que el govern d’aquest immens país demostri el contrari contínuament. Tot i que ja sabem que la política i la vida social d’una nació no sempre van de bracet. I què dir de la història de la Xina…

Aquesta celebració està organitzada per un centenar d’associacions, escoles i empreses xineses i catalanes, coordinades per l’Associació d’artistes Huaxing, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació Institut Confuci de Barcelona, Casa Àsia i el Consolat General de la Xina a Barcelona .

Després del primer punt de reunió, l’Arc de Triomf, amb la gentada que presumiblement ens envoltarà, anirem assenyalant, com de costum, els següents punts de trobada sobre la marxa. Jo penso que com a màxim es pot allargar la sortida fins a les 14 h, encara que qualsevol pot abandonar-la quan ho consideri necessari. Sempre sense lligams.

Aquells membres del grup que pel motiu que fos no hi assisteixin, poden accedir per separat a altres actes que es realitzin de la festa anual xinesa. Així podrem tenir fotografies de més varietat temàtica. Sempre assenyalo aquesta oportunitat, però en aquesta ocasió dubto que el que esdevingui durant el matí del dia 3 de febrer es doni en una altra data, com a màxim a la tarda d’aquell mateix dia.

Pel tipus de sortida i fotografies a fer, no cal material especial. Cadascú sabrà el que necessita.

Un cop més insisteixo que abans de posar-nos en marxa amb les nostres càmeres, potser valdria la pena plantejar-nos si durant el matí podem aprofitar per fer alguna pràctica o tècnica fotografia. Sobre el terreny ho veiem.

Espero que us interessi aquesta sortida a molts integrants del grup. No dubto que tindrà molt valor estètic i original.

Brindarem pel Nou Any del Drac de Fusta com es mereix.

© Diego Pastor

03/02/2024
09:30 — 14:00 (4h 30')

Arc de Triomf

Diego Pastor