Taller sobre com ajustar les mides de les fotografies a imprimir o visualitzar en pantalla

Introducció

Si quan fem una fotografia amb una càmera digital volem respectar les proporcions de la presa original, ens trobarem que, segons el tipus de càmera, varien.

Després s’ha de tenir en compte quin ús volem donar a cada fotografia. Veure-la en un monitor o en un televisor. Potser imprimir-la?

En el primer cas podem considerar que gairebé qualsevol proporció és possible. Això no obstant, en el cas d’optar per la impressió, és important escollir mides de paper estàndard, ja que les mides especials encareixen notablement el cost de cada còpia.

Si quant a sensors, n’hi ha de moltes mides, però tan sols de dues proporcions (3/2 i 4/3), quant a papers el repertori és molt més variat.

Si no quadrem això abans d’encarregar la fotografia al laboratori, després ens l’entregaran retallada, a criteri de l’operari encarregar de la màquina i amb un probable disgust per part nostra.

També és molt important entregar les fotografies a la mida exacta i en quant a píxels, ajustada amb el programa amb què treballeu habitualment i en el que confieu. Si això ho fa el programa que controla la impressora, ens arrisquem que l’ajust sigui de menor qualitat. Això passa i més sovint del que us podeu imaginar

Programa

Tipus de sensors en quant a mides i en quant a proporcions.

Proporcions més adients per visualitzar les fotografies en pantalles digitals (monitors, tablets, telèfons, etc.)

Mides més adients per imprimir les fotografies.

Calendari i horari

Es farà per Zoom el dij0us dia 10 de juny 19 a 21 hores

El plantejament estarà a càrrec d’en Josep Vicente.

Preu

Gratuït, obert a tots els socis de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya

Us animem a participar. No cal inscriure’s.

10/06/2021
19:00 — 21:00 (2h)

Agrupació Fotogràfica de Catalunya

Josep Vicente