PASSI PRIVAT A PORTA TANCADA. EXCLUSIU PER L’AGRUPACIÓ FOTOGRÀFICA DE CATALUNYA

ACTIVITAT: VISITA GUIADA A EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA
TÍTOL : “RESSONÀNCIES”. Col·leccions Fundació MAPFRE / BLEDA Y ROSA
LLOC: KBr FUNDACIÓ MAPFRE
Av. Litoral, 30. 08005 Barcelona.
Tfn: 93.272.31.80
COM ARRIBAR-HI? Metro: L4 i L1. Bus: 59-136-V21-H16-47-V23
DATA: dijous 30 de juny 2022
HORA: 20.00 (passi privat exclusiu per l’AFC)
PUNT TROBADA: A la porta de la Fundació a les 19.45 hores
PREU: Activitat gratuïta exclusiva per a socis.

INSCRIPCIÓ: Envia correu a visites@afc.cat

RESSONÀNCIES

Joan Fontcuberta és el comissari d’aquesta exposició i com no podia ser d’una altra manera ens torna a sorprendre i ens empeny a reflexionar novament sobre el fet fotogràfic.
Aquesta exposició es planteja com un manifest experimental on imatges del passat de reconeguts autors es mostren al costat d’imatges actuals per veure com ressonen en el present. Fontcuberta ha triat obres d’autors clàssics, especialment americans, del fons de la Fundació Mapfre, per cercar la reverberació o ressonància en les pràctiques fotogràfiques contemporànies, segons manifesta, es tracta “del joc de correspondències que estableix una sintonia entre diferents obres, i que d’aquesta manera propicia un diàleg entre els respectius autors i els períodes en què van ser fetes”.

Ha triat obre d’artistes com Lee Friedlander, Garry Winogrand, Helen Lewitt, Robert Adams, Diane Arbus i Emmet Gowin, que dialoguen amb artistes contemporanis com Jon Rafman, Juana Gost, Joachim Schmid, Miguel Angel Tornero, Paolo Cirio o Kurt Caviezel.
Una oportunitat única que només podrem gaudir si assistim a aquesta exposició.

BLEDA Y ROSA

María Bleda (Castelló, 1969) i José María Rosa (Albacete, 1970) han tractat amb atenció les complexitats relatives a la noció de paisatge des de l’àmbit de la fotografia contemporània. Durant tres dècades han explorat rigorosament entorn dels vincles que entrellacen la representació del territori amb la història.
Aqueta exposició retrospectiva ens mostra el seu extens treball. La mostra , es presenta com una instal·lació pensada específicament per aquest espai.
S’estructura en 9 espais: Camps de futbol, Camps de batalla, Ciutats, Estances, Tipologies, Memorials, Origen, Corporacions, Promptuari.

Els autors ens interroguen i ens fan reflexionar amb una gran potència poètica sobre qüestions cardinals sobre les maneres com el passat s’inscriu en els espais arquitectònics i urbans.

Una mostra diferent i extensa que KBr-Fundació Mapfre ens mostra completament.

Francesc Soldevila
Grup visites a exposicions
Vocalia de Cultura

Blesa i Rosa / Ciudades

30/06/2022
20:00 — 22:00 (2h)

KBr Fundació Mapfre

Francesc Soldevila