PERFECT DAY DE TXEMA SALVANS

Des dels seus primers treballs fotogràfics, Txema Salvans indaga en el territori de la quotidianitat i en els nostres sorprenents compartiments socials.

Perfect Day és un exhaustiu recorregut per la costa mediterrània, des de Girona fins a Algesires, realitzat entre 2005 i 2020. En aquesta ocasió, Salvans posa el focus en els sorprenents llocs on consumim el nostre temps d’oci. Amb el seu característic estil formal i conceptual, on la ironia ens ajuda a entendre la dimensió de la tragèdia, ens convida a qüestionar-nos els estereotips derivats de la sobreexplotació del nostre litoral turístic.

Aquesta sèrie, publicada en plena pandèmia per l’editorial britànica MACK, condensa de manera contundent i subtil la trajectòria de Salvans, aprofundint en la temàtica que persegueix l’autor en els seus últims treballs: la resiliència de l’ésser humà per a convertir espais aparentment inhòspits en territoris de desconnexió i supervivència personal.

Des de fa dues dècades, Txema Salvans (1971, Barcelona) desenvolupa la seva obra amb un enfocament documental i artístic al marge dels circuits habituals del fotoperiodisme, acostant-se també a l’assaig fotogràfic.

Joan Fontcuberta ha descrit la seva obra com un “equilibri entre el pensament crític i el sentit poètic de l’humor”. Cronista de l’Espanya contemporània, els seus projectes es consoliden, sobretot, en el format llibre. El seu primer llibre Nice To Meet You (ACTAR, 2005) va rebre el premi Photo España 2005 al millor fotollibre. The Waiting Game (RM, 2013) va ser guardonat com a millor Iberoamericà (2012).

En 2018 va publicar My Kingdom (MACK, 2018) i també la segona part de The Waiting Game (RM, 2018). Perfect Day (MACK, 2020) és l’últim projecte publicat en plena pandèmia.

L’obra de Txema Salvans ha estat publicada pels principals mitjans internacionals, com Le Monde, Suddeustsche Zeitung Magazine, Stern, New York Times, NZZ, Liberation, Monocle, Colors, Big Mag, Vice, Marie Claire, GQ France, Elephant, British Journal of Photography, Wallpaper, I-D Magazine, Matador i El País Setmanal.

Ha exposat en nombrosos festivals i museus, destacant el Centre d’Art Contemporani Arts Santa Mònica, La Virreina Centre de la Imatge, el Museu d’Art Contemporani d’Hamburg, el Museum für Photographie Braunschweig i el Museu Centre d’Art Contemporani Reina Sofia.

La Fundació Banc Sabadell és el col·laborador principal de Foto Colectania i participa en l’exposició Txema Salvans. Perfect Day.

RECOMANEM VISIONAR L’ENTREVISTA QUE BTV LI VA FER AL PROGRAMA “TERRÍCOLES” 

17/11/2021
19:00 — 20:00 (1h)

Foto Colectània

Vocalia de Cultura