Published On: 12 d'abril de 2021|Categories: Sortides Fotogràfiques|

PETITA CRÒNICA D’UNA SORTIDA FOTOGRÀFICA

«L’hora blava al 22@» Dijous, 25 de març del 2021

Aquesta va ser una sortida molt esperada. Després de més d’un any, per fi ens podíem trobar i veure’ns les cares.

Amb moltes ganes i il·lusió, les vint-i-dues persones inscrites a la sortida ens vàrem trobar a les sis de la tarda davant del Museu del Disseny. Després de les tan esperades salutacions i retrobaments vàrem fer la tradicional foto de grup i començàrem l’itinerari passant per l’interior de l’edifici Disseny Hub Barcelona fins a sortir a la plaça posterior on hi ha el llac. Vàrem continuar pels carrers del Districte 22@ fent diverses aturades per prendre imatges dels edificis i escenaris més significatius de la zona: el CNMC (seu de la Comisión Nacional del Mercado de las Telecomunicaciones), un edifici molt singular en el qual ens vàrem entrenir una bona estona. Llàstima que una construcció tan espectacular que a més ha volgut conservar part de les naus de l’antiga fàbrica Can Tiana, ha quedat mig engolida per les mediocres construccions que l’envolten. L’especulació del sòl passa factura.

La singular plaça on s’ubiquen el Campus de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (Ca l’Aranyó) a més de diversos edificis significatius de factura ultramoderna (el Novotel , la Torre Cuatrecases, la part posterior de la Torre Mediapró, així com varis edificis d’oficines) ens va oferir una llarga estona de pràctica fotogràfica. Durant el temps que vàrem romandre en aquest indret la nit va avançar, els fanals i les llums dels edificis es van anar encenent oferint-nos un magnífic espectacle per als nostres ulls i per als objectius de les nostres càmeres. Molts companys i companyes portaven trípode, el van poder aprofitar al màxim ja que l’ocasió s’ho valia.

Ja negra nit, vàrem arribar al Museu Can Framis de la Fundació Vila Casas. La intenció era veure la plaça central on s’ubica l’entrada al Museu i on hi ha una escultura del Jaume Plensa cosa que no va ser possible ja que el Museu havia tancat. Per sort vàrem poder gaudir de les grans escultures de ferro d’una tona de pes cadascuna anomenades «Els Guardians» de l’artista Xavier Mascaró ja que estan ubicades al llarg de la voravia del carrer Sancho d’Avila just al costat del Museu.

Finalment, retrocedint en el nostre itinerari, vàrem arribar a la Torre Glòries que a aquella hora ja estava del tot il·luminada oferint-nos tot el seu esplendor de colors.

I aquí ens vàrem acomiadant. Podem dir, sense por d’equivocar-nos, que va ser una bona sortida. Vàrem tenir l’oportunitat de fer fotos amb les diferents llums que van des de la claror de la tarda amb un sol molt baix en l’horitzó, passant per l’hora blava quan el cel s’apaga i la ciutat s’encén, fins arribar a la nit tancada. L’arquitectura tan espectacular del 22@ amb les seves altíssimes torres lluint com a joies ens vàrem regalar bons moments per gaudir de l’art de fer fotografia.

Anna Barnés
AFC-Vocalia de Cultura

foto: Josep Soler

Més entrades

Més entrades