Published On: 26 de febrer de 2021|Categories: Exposicions|

Claudia Andujar

KBr fundació Mapfre

Del 26/02/2021 al 23/05/2021

El centre de fotografia KBr de la fundació Mapfre inaugura aquest 26 de febrer una exposició de la fotògrafa brasilera Claudia Andujar (nascuda a Suïssa l’any 1931) dedicada al grup indígena Ianomami.

Claudi Andujar va començar la seva carrera com a fotoperiodista amb un projecte sobre la comunitat indígena Karajá, amb qui va conviure dos mesos.
Posteriorment i a principis dels anys setanta va rebre una beca de la Fundação de Auxílio à Perquisició do Estat de São Paulo (FAPESP) per estudiar la tribu dels Ianomami a la conca del riu Catrimani a Brasil.

I a finals dels anys setanta va començar a dedicar-se exclusivament a la lluita per la preservació del poble Ianomami i va ser una de les fundadores del Comitè per a la Creació del Parc Ianomami. En els seus reportatges retratà els estralls provocats per la depredació forestal i minera, i col·laborà amb la comunitat amb diverses iniciatives. Entre 1978 i 1992 va participar en la Comissió per a la creació del Parc Ianomami i coordinà la campanya per la demarcació de les terres indígenes. Entre 1993 i 1998 va treballar en el Programa Institucional de la Comissió Pro-Ianomami.

Avui tenim l’oportunitat de veure al voltant de dues-centes fotografies que són un recull del seu treball de cinc dècades recollint el testimoni de les vivències d’aquest poble indígena, acompanyades de projeccions i fins i tot dibuixos realitzats per ells mateixos.

Aquesta mostra està comissariada per Thyago Nogueira, coordinador de fotografia contemporània de l’Institut Moreira Salles, de Brasil

La Vocalia de Cultura d’aquesta AFC properament realitzarà una visita guiada exclusiva per a les fotògrafes i fotògrafs de la nostra Associació. La notificació es farà a través de la web.

Recordeu si acàs no podeu assistir a la visita guiada, i no us la voleu perdre l’exposició té prevista la seva finalització el 23/05/2021.

Per a més informació visiteu la web de Fundació Mapfre

Claudia Andujar Susi Korihana thëri nadando, Catrimani, Roraima, 1972-1974 © Claudia Andujar

Claudia Andujar
Susi Korihana thëri nadando, Catrimani, Roraima, 1972-1974
© Claudia Andujar

Més entrades

Més entrades