Project Description

Fotos d’arquitectura: Tema obligat de maig i fi de concurs

Ja hem arribat a l’última sessió del concurs de Temes Obligats d’aquest curs 2021-2022. El tema del mes ha estat fotos d’Arquitectura.

En aquesta ocasió el jurat ha estat format per tres membres del Fotoclub Cercle Artístic de Ciutadella:

  • Josep Taltavull Salord
  • Manel Almar Benito
  • Joan Antoni Gomila Mulet

El día 10 de juny es va fer public el veredicte i vam tenir la presència via telemàtica d’un dels jutges, en Joan Antoni Gomila que va fer algunes valoracions a les obres presentades segons el seu punt de vista.

A continuació comentarem les millors classificades de cada categoria.

Fotos d’arquitectura: Monocrom

#1 27-Punts, Josep Maria Bonjoch Trilla amb la foto titulada “Colom”.

El jurat va valorar positivament la atmósfera etérea i el joc de lineas que guien la mirada cap a la plataforma en la que es veu la silueta d’unes persones donant dimensió a la construcció.

#2 24-Punts, Joan Rué Domingo amb la foto titulada “Arquitectura cinètica“

En aquesta ocasió el jurat va destacar el joc de simetries de les formes geomètriques tant horitzontals amb els reflexes de l’aigua com verticals.

#3 24-Punts, Teresa Tejero López amb la foto titulada “Estructures”

En la valoració d’aquesta foto es va destacar la presencia de dues persones que crean un punt d’interès a on es fixa la mirada de l’observador i a mes donen una referencia d’escala a la construcció. Sense elles no hagués tingut la mateixa puntuació.

#4 24-Punts, Sara Assens Mampel amb la foto titulada “Doble imatge”

El jurat va destacar l’encert d’alineació de les línies paraleles verticals i horitzontals trencades per les lletres crean així un punt d’atracció en el recorregut de la mirada.

#5 24-Punts, Irene Sanz Ramirez amb la foto titulada “Circular”

En aquesta obra es va comentar la bona composició captada per l’autora amb les formes circulars que endinsen la mirada cap el jardí interior

Fotos d’arquitectura: Color

#1 25-Punts, Irene Sanz Ramirez amb la foto titulada “Vela

En aquesta foto es va destacar la temperatura de color i la gama de blaus entre el edificis y el cel, en quan a la composició es va dir que era equilibrada,  amb la bona distribució dels elements dins del encuadre.

#2 24-Punts, Carmen Camprodon Vidal amb la foto titulada “Underground”

La força d’aquesta imatge la dona la presència humana creant un punt d’atenció interessant i contrastat, també es va destacar bona gama de colors.

#3 23-Punts, Ángel Colado Palacios amb la foto titulada “architecture_ C”

El joc de volums i la combinació de colors blaus de façana i el color terròs del maó van ser els arguments que va puntuar el jurat per colocarla en la tercera posició,

#4 23-Punts, Antoni Torres Bargalló amb la foto titulada “Santa Maria del Mar”

El plano nadir utilitzat per l’autor ha creat una composició en la que las columnes tenen molta força i generan un punt de fuga atractiu, també es va destacar el color fred de les finestres que compensa amb les columnes càlides, creant un equilibri.

#5 23-Punts, Pere Josep Sánchez Romero amb la foto titulada “Finestrals”

Per últim parlarem d’aquesta imatge en la que l’autor va decidir presentarla de forma original, aquesta decisió de girar 90º la façana d’un edifici molt conegut a la ciutat de Barcelona ha estat el que li ha donat la cinquena posició.

Destacaría un comentari que el company Carles Punyet va fer durant la sessió en la que es van poder comentar la resta de fotografíes. Ell apuntava que en la fotografía d’arquitectura es recomana que els cels sigui nets de núvols i si hi son que siguin interessants.

Aquesta ha estat l’ultima secció de la temporada dintre dels Temes Obligats de l’AFC i per tant ja podem conèixer la classificació final amb els punts acumulats per els participants duran aquest concurs. A sota podeu consultar la classificació de tots els participants.

  • En la categoría Monocrom la guanyadora ha estat:

   Irene Sanz Ramirez amb 169 punts

  • En la categoría Color el guanyador ha estat:

    Josep Soler Vendrell amb 170 punts

Felicitats als guanyadors i animo a tots els socis a participar en la pròxima temporada. Ja estem treballant per seleccionar el temes que espero siguin motivadors.

Maxim Poncela
Concursos

PUNTUACIÓ GENERAL ACUMULADA MONOCROM

Classificació de maig  2022

(30 participants)

PUNTUACIÓ GENERAL ACUMULADA COLOR

Classificació color de maig 2022

(30 participants)

Torna a GALERIES