Published On: 6 de setembre de 2021|Categories: Llibres Adquirits|

BERLANGUIANO

La Fundación Academia de Cine, amb motiu de l’exposició “BERLANGUIANO. LUIS García Berlanga (1921-2021)” a la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid, ha editat un catàleg fotogràfic dedicat a la figura i treball del reconegut director cinematogràfic.

Aquesta obra mostra un recorregut que identifica l’evolució cinematogràfica de Luis García Berlanga, i, en paral·lel, instants de la vida espanyola retratada per mítics fotògrafs nacionals e internacionals, i amb textos explicatius de diversos autors i autores.

És un llibre de format mitjà-gran 23 x 20 cm. de 319 pàgines de 201 fotografies, de portada atractiva i de cuidada edició en la qual les imatges reproduïdes es presenten de forma acurada.

A la pàgina 203, i a full sencer, hi trobem la fotografia titulada “Los vestidos de rayas. 1960”, de Rosa Szücs, Fondo de La Agrupación Fotogràfica de Catalunya/MNAC.

També s’hi poden trobar una foto de la Joana Biarnés, una de l’Oriol Maspons, un parell de Francesc Català-Roca, i també d’autors com ara Cristina García Rodero, Francisco Ontañón, o Elliot Erwith, entre d’altres.

Cal observar que una gran part de les fotografies es van fer durant els rodatges de les pel·lícules de Berlanga, si bé no hi consten tots els seus autors. Aquestes fotografies provenen de l’Archivo Regional de la Comunidad de Madrid, de l’Instituto de la Cinematografia y las Artes Visuales (ICAA), i d’altres institucions.

Sens dubte és un llibre interessant per  apropar-nos a un dels cineastes més reconeguts del segle XX.

Aquest llibre  ja forma part de la nostra biblioteca on el podreu consultar.

Francesca Portolés i Brasó

Los vestidos de rayas. 1960 – Rosa Szücs

Més entrades

Més entrades