Published On: 25 de juliol de 2022|Categories: Actes culturals, Activitats|

Visita a l’exposició “Transits” de Xavier Manrique

El passat dimecres 20 de juliol, un grup de 14 sòcies i socis de l’Agrupació, vam visitar la galeria Vàlid Foto, del carrer Buenaventura Muñoz, 6 de Barcelona.

En el nombrós grup de socis assistents n’hi havia quatre d’acabats d’incorporar a la nostra entitat i van quedar gratament sorpresos de la visita a la galeria.

Una galeria dedicada des de fa molts anys a la programació i difusió de la fotografia i dels seus artistes. Fernando Peracho, el seu director, ens va acollir molt amablement i ens va fer sentir com a casa.

Haig de remarcar que va ser una jornada especial, primer per l’elevat nombre de participants i segon perquè vam tenir la gran sort que l’autor de les magnífiques fotografies exposades ens fes una visita guiada. Tot un privilegi. En XAVIER MANRIQUE ens va fer de guia.

Després d’una petita introducció general on ens va explicar el perquè del títol de l’exposició: TRÀNSITS, va passar a comentar-nos foto per  foto o grup de fotos, segons el cas. Localitzacions, horaris, motivació, processat, impressió, tipus de paper, etc. vam gaudir d’unes extenses i clarificadores explicacions que ens van permetre, conèixer l’autor i la seva manera d’entendre el fet fotogràfic. Va contestar també totes les nostres preguntes, que no van ser poques.

El temps ens va passar volant i al cap d’una hora i mitja van donar per acabada la visita.

TRÀNSITS està ubicat en un temps indefinit, aquell que possiblement existeix entre els viatges, en la frontera que hi ha entre el somni i la realitat, en un moment on els records, la memòria, l’horitzó i els desitjos prenen tot el protagonisme, en un espai difús on tot ha sigut i tot està a esdevenir.

XAVIER MANRIQUE ens ofereix una fotografia poètica, onírica, entre el somni i el pensament introspectiu. Imatges delicades, tractades amb molta cura on el processat sempre està al servei de la idea. Paisatges de geografies properes, però que ens remeten a espais imaginaris, sempre delicats i suggerents.

Una visita per recordar.

Fins a la propera activitat que espero que no us perdeu.

Francesc Soldevila
Vocal de cultura

Xavier Manrique

Més entrades

Més entrades