Published On: 25 de gener de 2023|Categories: Veredictes de concursos|

TEMES OBLIGATS DECEMBRE: “CAMINS”

El passat dia 16 de desembre es va fer públic el veredicte dels temes obligats de desembre que portava per tema “Camins

En la categoria de color es van presentar 25 fotografies i en la de monocrom 26.

Les millor valorades van ser:

Color
1. Josep Soler Vendrell
2. Jordi Batet i Escobedo
3. Santiago García Cuadrado

Comentari del jurat:
Foto 1. La S que forma el camí és la protagonista, comença en una cantonada i ens guia la mirada cap a el fons on es perd entre els arbres. Van destacar que si la parella de persones estiguessin més a prop haurien equilibrat millor la foto. L’autor va comentar que no va poder arribar a temps per disparar abans. Quan va veure l’escena ja estaven allunyats.

Foto 2. Les línies de fuga que marquen les fulles i els arbres fan destacar el camí.

Foto 3. Aquí també el camí fa un S que guia la mirada cap al fons. La llum crea un ambient interessant.

Monocrom
1. Teresa Tejero Lopez
2. Francesca Portolés Brasó
3. Josep Soler Vendrell

Comentari del jurat:

Foto 1. Destaca la captura de l’ambient, un camí que es perd en la boira i una persona que surt d’ella i ve cap a l’observador.

Foto 2. Els dos surfistes aporten dinamisme, imaginem que es dirigeixen cap a la platja (confirmat per l’autora), la cruïlla de camins genera unes diagonals que omplen la composició. L’autora ens indica que va retallar lleugerament la foto per evitar el mar en la zona superior dreta. Al ser una zona molt il·luminada cridava massa l’atenció, d’aquesta manera el protagonisme queda en les persones i el camí.

Foto 3. En aquesta foto el camí ens porta cap a una parella que camina cap a nosaltres, a més destaquen per ser els elements que amb la seva silueta trenquen el ritme que fan els troncs dels arbres.

Unes recomanacions que el jurat va fer als assistents va ser que si en les composicions dels camins afegim el factor humà, aportem més interès a la imatge aprofitant per explicar una història.

Si no és possible incorporar persones o volem donar un toc de creativitat poden jugar amb el moviment de la càmera o el temps d’exposició o totes dues alhora.

Exemple: disparant a una velocitat d’1/30 i en el moment de disparar girem la càmera respecte a l’eix perpendicular al sensor provocarem un efecte de distorsió circular més accentuat en els extrems de la foto que en el centre on col·locarem un element interessant de la nostra foto. Una altra opció és desplaçar-nos a la mateixa velocitat que la persona que camina per davant nostre. Si tornem a utilitzar una velocitat baixa, al voltant d’1/30 o 1/15 depenent de l’estabilitzador del nostre equip pot ser més, l’efecte que aconseguim és que la persona quedarà nítida i els costats moguts.

Per aveure la classificació completa cliqueu aquí.

Animeu-vos a jugar i continuar participant en el concurs social de temes obligats.

Màxim Poncela
Vocalia de Concursos
concursos@afc.cat
Agrupació fotogràfica de Catalunya

Més entrades

Més entrades