Published On: 9 de gener de 2023|Categories: Concursos socials, Veredictes de concursos|

Veredicte dels temes obligats de novembre que portava per tema “Mirall”

El passat dia 16 de desembre és va fer públic el veredicte dels temes obligats de novembre que portava per tema “Mirall”

En la categoria de color és van presentar 30 fotografies i en la de monocrom 31.
Aquest mes les millor valorades han estat:

Color
1. Albert Canyelles Xarau
2. Santiago Garcia Cuadrado
3. Josep Suárez Torrellas

L’Albert ens va comentar la dificultat per fer la seva composició, el més complicat va ser il·luminar amb flash i evitar els reflexos de la llum als miralls. El resultat obtingut explica per què ha quedat en primera posició.
En Santiago també ens va comentar la seva creació, com a model va demanar a una perruquera coneguda que posés amb el mirall i posteriorment amb edició digital va crear un escenari virtual en el que els colors complementaris criden l’atenció del observador.
En Josep no hi era a la sala, en aquest casos els jutges van destacar que no cal fer una foto complicada per que sigui bona, “a vegades menys es més”.

Monocrom
1 Josep Mª Bonjoch Trilla
2 Jordi Batet i Escobedo
3 Anna Barnés Guillén

En Josep Mª no era present per explicar la seva fotografia, per cert, un escenari que va ser utilitzat per altres participants aprofitant una sortida Cultural de l’AFC. De totes les presentades amb el cabirol i el mirall, el jutges van destacar aquesta.
En Jordi si que era a la sala i ens va explicar que es va dedicar a anar per les botigues demanat permís per fer fotos als miralls, de totes va triar aquesta del mirall on les núvies es preparen per un dia important on un altre fotògraf les retratarà per el seu record familiar.
L’Anna va quedar en tercer lloc amb una foto minimalista on el mirall es l’únic protagonista.

Durant el visionat de les fotografies presentades, el jurat va fer altres comentaris:
A l’hora d’enquadrar l’escena que ens agrada, hem de tenir cura de que destaqui el motiu principal i no quedin dintre altres motius que distreguin l’atenció.
També van destacar que s’ha de vigilar en que no quedin objectes tallats en els marges quan es tracta de una foto típica de decoració. Si es fotografia un moble ha de sortir sencer o no sortir. També és important en aquest cas que les línies verticals no tinguin fuga, han de quedar totalment verticals.

Us animem a seguir participant i millorant. Si el dia del veredicte esteu en la sala, tindreu l’oportunitat de que us comentin la fotografia i veure si la podries haver fet millor.

Aquí us deixem l’enllaç a la galeria d’imatges del concurs amb la classificació per a que pugueu gaudir de totes les imatges participants.

Bones Festes

Màxim Poncela
Vocalia de Concursos
concursos@afc.cat
Agrupació Fotogràfica de Catalunya

Foto: Albert Cañellas

Foto: Josep M. Bonjoch

Més entrades

Més entrades