Published On: 3 de novembre de 2022|Categories: Exposicions externes, Sortides|

Visitada l’exposició de Carrie Mae Weems a KBr Fundació Mapfre

El passat dimecres 26 d’octubre de 2022 un nombrós grup de sòcies i socis de l’Agrupació ens vam trobar a les portes del KBr Fundació Mapfre.
Un dia molt important dins de la nostra història: encetàvem el conveni que el nostre president Pere Puigdollers i la Fundació Mapfre havien signat feia pocs dies pel qual, l’Agrupació es pot beneficiar d’una visita en privat, guiada i de franc de cada una de les exposicions del KBr. Tot un privilegi.
Preparats per veure: “Un gran giro de lo impossible” de CARRIE MAE WEEMS.
Una vegada tots reunits, la Nerea Arrojería ens va donar la benvinguda. Els veterans de les exposicions del KBr ja sabíem que aquella seria una visita memorable si ens la feia la Nerea, una guia experta i coneixedora de l’Art en general. I així va ser, vam poder escoltar les seves entretingudes explicacions i aprendre moltes coses, no només de l’autora que exposava, si no també de la història de la fotografia i de la complicada situació política i social que les imatges ens reflectien.
Duran una hora vam recorre les diferents sales de la mostra amb la comoditat de ser els únics visitant durant tot el recorregut. La Nerea va respondre a totes les nostres preguntes, sempre complementant-les amb noves dades i matisos.
Vam poder visitar també de la segona exposició: FLAMA ’22. Aquesta exposició ens mostra per segon any un recull de treballs guanyadors del concurs que la Fundació Mapfre convoca en les diferents escoles de fotografia de la ciutat. Fotografia jove i atrevida que qüestiona quins són els límits de la fotografia i de les arts visuals en general. Una mostra interessantíssima i original, amb artistes molt joves i plens de talent.
A les 20:00 ens vam fer la foto de grup, satisfets per la qualitat de la visita i per les fotografies que vam poder admirar en directe. Mai l’obra d’aquesta autora compromesa amb els drets humans i les diferències socials havia tingut una mostra tant extensa que abastés tota la seva vida professional.
Esperem amb delit la propera exposició per fer de nou una visita guiada en exclusiva per a l’Agrupació.
Espero que el grup augmenti i que més persones s’engresquin a participar en aquestes activitats que tenen un valor afegit molt alt.
Des d’aquestes línies faig una crida a les persones que vulguin participar en la preparació i gestió d’aquest tipus d’activitats dintre de l’Agrupació. La pluralitat de punts de vista ens enriquirà a tots de ben segur. Poseu-vos en contacte amb aquesta vocalia a través del correu: visites@afc.cat

Fins aviat.

Francesc Soldevila
AFC-Vocalia de Cultura.

Foto: Francesc Soldevila

Més entrades

Més entrades