Published On: 12 d'octubre de 2022|Categories: Exposicions|

Visita exposició fotogràfica de Rubén Salgado a Casa Seat

AUTOR: RUBÉN SALGADO ESCUDERO
TÍTOL: SOLAR PORTRAITS
LLOC: CASA SEAT. Passeig de Gràcia, 109. Barcelona (Entrada gratuïta)

A principis de setembre vaig visitar l’exposició que CASA SEAT està exposant del fotògraf RUBEN SALGADO ESCUDERO, amb el títol “SOLAR PORTRAITS”.

RUBEN SALGADO ESCUDERO
Nascut a Madrid. Ha viscut als Estats Units on va estudiar al Savannah College of Art and Desing. Mes tard es va traslladar a Berlín per treballar en animacions 3D.
L’any 2013, un viatge a Myanmar li va canviar la visió del mon que l’envoltava, punt de partida del seu treball Solar Portraits que ha estat publicat per National Geographic Magazine, Time, GEO, El País, etc.
Recolzat per les Nacions Unides, el 2019 guanya una subvenció que li permet continuar amb el seu projecte. Ha donat conferències arreu del mon i els seus projectes han estat publicats a les capçaleres més importants de tot el món.

SOLAR PORTRAITS
Aquest atractiu projecte va començar a Myanmar l’any 2014. Salgado en presenta en uns originals i espectaculars retrats a persones i comunitats d’Àsia, Àfrica, Amèrica i Europa. L’originalitat d’aquestes obres rau en que tan sols utilitza la llum generada per petites bombetes solars. Amb el seu treball reivindica el poder transformador de l’energia elèctrica a partir d’energia solar.
Veurem històries de persones anònimes a les quals, d’una manera o d’una altra, els ha canviat la vida quan han disposat d’aquesta llum generada per energia solar.
Imatges de gran bellesa i molt tendres. Individuals o en grup. Veurem com protagonistes de les imatges han pogut millorar les seves condicions i qualitat de vida amb l’arribada de les bombetes solars. Ampliant la seva jornada laboral o regulant les hores de llum del bestiar per optimitzar la producció. No us perdeu el delicat retrat d’una parella gran que han pogut veure els seus cossos en els moments més íntims.

L’exposició es pot visitar fins el 29/10/2022

Francesc Soldevila

Rubén Salgado

Més entrades

Més entrades