Published On: 18 de març de 2021|Categories: Exposicions|

Mary Ellen Mark. Vida de Dones

Foto Colectania

Aquest 18 de març Foto Colectania inaugura una exposició de Mary Ellen Mark nascuda a Elkins un poblet de Pensilvània (20 de març de 1940 – 25 de maig de 2015). Es podrà visitar fins el 31 de juliol.

Mary va començar a fotografiar des dels 9 anys amb una càmera Brownie Box i no va deixar de fer-ho en el llarg de la seva vida. Va treballar amb pel·lícula principalment en B/N i sobretot amb Kodak Tri-X, també va utilitzar diferents formats de càmera des de 35mm, passant pel format 120/220, càmeres de 4 × 5 i una 20 × 24 Polaroid. Va obtenir el títol de periodista però la seva feina va ser en el camp del fotoperiodisme i la fotografia documental tot i que també hi ha obra seva en l’àmbit del retrat i la publicitat.

El seu primer llibre fou Passport (1974) arrel d’una beca per a fotografiar a Turquia al llarg de tot un any, cosa que va aprofitar per viatjar per Anglaterra, Alemanya, Grècia, Itàlia i Espanya.

El 1966 es va traslladar a Nova York on va fotografiar esdeveniments com manifestacions en contra la Guerra de Vietnam, moviments d’alliberació femenina, així com temes socials com la manca de vivenda, la solitud, la infància i l’addicció a les drogues.

Va participar com a fotógrafa en més de 100 pel·lícules entre les que podem destacar Apocalypse Now de Francis Ford Coppola, Alice’s Restaurant d’Arthur Penn, Carnal Knowledge i Catch-22 de Mike Nichols. També va publicar a moltes revistes: Life, Rolling Stone, The New Yorker, The New York Times i Vanity Fair.

Mark es va unir a Magnum Photos l’any 1977, després va marxar a Archive Pictures i finalment va crear la seva pròpia agència.
La seva obra ha estat exposada en galeries de tot el món i el seu reconeixement ve de la mà de premis com: Robert F. Kennedy de Periodisme, tres beques de la Fundación Nacional de las Artes, el premi a la vida dedicada a la fotografia 2014 de la George Eastman House i el Premi de Fotografia per la seva Contribució Excepcional de la Organització Mundial de Fotografia.

Foto Colectania s’ha centrat en una recopilació de fotografies, pel·lícules i material del treball de Mark realitzar a la segona meitat del segle XX documentant gran varietat de dones en situacions molt diverses.

Pensem que és una exposició que no us heu de perdre.

Per a més informació visiteu la web de Foto Colectania Mary Ellen Mark. Vida de Dones

© Mary Ellen Mark. Tiny vestida para Halloween,Seattle, Washington, Estados Unidos, 1983

Més entrades

Més entrades