Published On: 3 de novembre de 2022|Categories: Sortides Fotogràfiques, Tallers|

Prova pràctica del nou laboratori de l’AFC

El matí del passat 27 d’octubre, l’Hortènsia, en Manu, l’Albert Folch, en Gustavo, en Josep, l’Albert Cañellas i qui escriu aquest article, ens vàrem trobar davant de l’Agrupació amb les nostres càmeres analògiques penjades al coll, el marcador a zero, disposats a impressionar la pel·lícula de 35 mm, blanc i negre, que amb molta cura havíem carregat.
Tot un esdeveniment!

Com ja sabeu, fa poc, un grup de voluntaris romàntics vam recuperar i posar en solfa el laboratori analògic que durant molt de temps va quedar tancat al soterranis de la nostra Agrupació. Ara està a disposició de totes les sòcies i socis que el vulguin utilitzar.
Calia fer la prova de foc i demostrar que es podia fer servir i que estava en condicions.

En Gustavo ja havia fet les primeres proves i vam posar-nos d’acord per fer una jornada complerta: al matí el dedicaríem a fer fotos per barri gòtic, un dinar per compartir (paella inclosa) experiències i una tarda per revelar en sèrie els carrets exposats.
Dit i fet, tots set vam passejar per la Catedral, plaça de Sant Felip Neri, carrer del Bisbe, plaça Sant Jaume, Argenteria, Sta. Maria del Mar, passeig del Born, Montcada, Princesa i tornada cap a l’Agrupació.

El dinar a la Bodegueta, excel·lent com és habitual en aquest establiment.
La segona part de la jornada va ser entretinguda i emocionant. Primer de tot, vam repassar i comprovar que els estris necessaris funcionessin: cubetes, tanc de revelat, líquids, etc. Vam apartar els que no reunien les condicions òptimes i vam utilitzar els que més garanties oferien.
Sota la supervisió d’en Manu i amb les seves expertes mans, vam anar revelant els carrets que al mati havíem impressionat, aprenent o recordant els processos que teníem rovellats.
El resultat no va poder ser més satisfactori! Un a un vam anar penjant les tires de pel·lícula perquè s’assequessin.
Satisfets per la feina, per la jornada compartida i per escriure una nova pàgina a la nostra Agrupació, ens vam acomiadar pensant, això si, que ens quedava pendent una segona jornada, tant o més emocionant que la primera: EL POSITIVAT!

Aviat ens tornarem a trobar, ens tancarem de nou al laboratori i amb la llum vermella procedirem a posar a prova les ampliadores i altres estris per obtenir les còpies en paper de les nostres fotos.

Us farem arribar la crònica corresponent i compartirem les fotos de la jornada i us mostrarem les còpies en paper.
Qui ha dit que la fotografia química pertany al passat!?

Estem recuperant una fotografia lògica, la fotografia analògica!
Us animo a participar d’aquest univers únic i formar part d’aquest grup engrescador.

Francesc Soldevila
Vocalia de Cultura
Grup de fotografia analògica

Foto: Frances Soldevila

Més entrades

Més entrades